måndag 18 juli 2016

Äggkringlor


Det har inte blivit mycket bakande ur Sju sorters kakor på sistone, men jag har bakat - massor!! Jag fyllde ju jämnt i mars, men firade inte det särskilt mycket då. Jag bestämde mig för att skjuta upp firandet till sommaren då man kan vara utomhus och ha en trädgårdsfest och i lördags var det dags. Vädret var väl inte det bästa, men det gick att vara utomhus! Inför kalaset hade jag bakat 120 hamburgerbröd plus 7 olika sorters kakor och en tårta. Jag testade på att baka några nya sorter som jag länge velat testa. Dels har jag blivit lite inspirerad av flera duktiga bagare på YouTube som glaserar kakor, så jag testade ett par sådana med hjärtan på. 

Jag har aldrig täckt en hel tårta förut, men är inte så förtjust i sugerpaste (det är snyggt men inte så gott) så jag testade att göra modellerings choklad, vilket inte var så svårt om jag trodde. Däremot var det lite klurigt att täcka tårtan med det. Det kunde ha kavlats ut tunnare, men smakade gott. Jag kommer säkert att använda modellerings choklad igen!

Nu har jag dock fått lite energi tillbaka till att fortsätta med Sju sorters kakor-projektet. Det finns ett helt uppslag med kringlor i boken som jag inte varit sugen på tidigare men nu är det dags att ta itu med det. Först ut är äggkringlor! Till dem ska man ha både kokta äggulor och råa äggulor, lite annorlunda recept. men kakorna var helt okej att äta. Inga jag kommer att baka igen, men dessa kommer inte att hamna i soporna, utan blir säkert uppätna!


av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar