fredag 22 juli 2016

Sockerkringla

 

Idag har vi firat att makens mormors och morfars hus äntligen är tömt och färdigt för överlämning till de nya ägarna. Detta firades med en utflykt till Sagostigen, som faktiskt är en stig. Längs stigen finns små hus i lekstugestorlek som är inredda efter olika sagor. Jag har faktiskt aldrig varit där förut, fastän vi bor relativt nära. Trots att Lillprinsen ännu inte är så bekant med sagorna sa han glatt "Oh" och "Ah" varje gång vi kom fram till en ny stuga. Mitt inne på området finns det även ett litet lekland med studsmattor, elbilar, elektriska grävmaskiner, ponnyridning, ett pariserhjul som sköttes av en trampcykel OCH en dressinbana - TÅG!!! Det var det bästa på hela dagen tyckte Lillprinsen och åkte varv efter varv. Han hade gärna fortsatt, men det kom fler barn som ville åka och han blev tvungen att lämna ifrån sig vagnen till sin stora besvikelse: Det hjälpte inte att vi erbjöd honom glass efteråt!

Lillprinsen tycker faktiskt inte alls om glass. Vi har försökt ge honom glass vid flera tillfällen men han vägrar envist att ens smaka, men kakor tycker han om. Det är mammas pojke det!

Senaste kakan jag bakade fick faktiskt godkänt även av Lillprinsen. Det var ytterligare en kringla, men den här gången med det traditionella utseendet. Maken tyckte att de var för söta, men de innehåller inte så mycket socker. Dock är de doppade i socker så på utsidan finns det ju en del socker. Trots Lillprinsens gillande är detta nog kakor som jag inte kommer att baka igen!


av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar