lördag 22 oktober 2016

Punschnäbbar

 
Jag har verkligen underbara arbetskamrater. Det är tack vare deras stöd och hjälp som man orkar när jobbet blir tungt och jobbigt. Men när vi jobbar blir det sällan en stund över till att att prata om annat än jobb. Ja, vi hinner inte ens sätta oss ner i personalrummet samtidigt någon gång. Denna vecka har vi, inte bara en gång utan två gånger, passat på att träffas utanför arbetsplatsen bara för att umgås och ha roligt tillsammans. Igår var vi hemma hos en före detta arbetskamrat och myste och som vi skrattade. Det var en energiboost som verkligen behövdes i höstmörkret. Nu klarar vi oss ett dag till!

Denna helgen jobbar maken hela helgen så Lillprinsen och jag får roa oss på egen hand. Idag sov faktiskt Lillprinsen ända till kl 10, vilket gav mig en rejäl sovmorgon vilket var behövligt efter igår. Vi har varit ute en stund, men det regnade så nu håller vi oss inomhus i värmen.

Lite nybakt fika är inte så dumt att njuta av när de öser ner ute. Det finns en hel del bakelser kvar att göra i Sju sorters kakor så jag försöker pricka en del av dem. Idag har jag bakat punschnäbbar. Kakornana i sig är det inget speciellt med, men Lillprinsen tyckte att de var goda att äta som de är. Glasyren innehåller ganska mycket pusch så Lillprinsen fick äta sina kakor utan glasyr, men det var gott med punschen (bara man är måttlig med mängden) utan den hade det inte riktigt varit någon smak på kakorna. Grädden fylldes dock också en viktigt funktion, att klistra ihop kakorna men den gav även bakelserna en lenare smak. Kakorna var goda men tyvärr inte tillräckligt för allt besvär det var med att göra dem!

 

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar