torsdag 12 mars 2015

Rulltårta med apelsinkräm


Denna vecka har vi hittills haft ett ganska fullspäckat schema, men idag har jag inte varit iväg någonstans utan har hunnit fixa lite här hemma. Jag har bland annat suttit vid symaskinen och sytt. Det var ett tag sedan sist. Idag blev det ett par haklappar till Lillprinsen. Nu när han har börjat äter mer mat går det åt. Sedan tog också Lillprinsen en promenad i det fina vårvädret med sin pappa och då fick jag lite egentid, vilket inte händer så ofta nu för tiden. Jag passade på att baka. Just nu funkar det att ha med Lillprinsen i köket när jag bakar. Han ligger oftast på golvet och leker medan jag bakar, men det dröjer nog inte så länge till innan jag måste ha ögonen på honom hela tiden. Han har börjat åla omkring, men når inte så mycket där nerifrån golvet. Det blir värre när han börjar ställa sig upp. Det finns många saker en liten kille kan skada sig på i köket!

Idag har jag dock bakat på egen hand och bakat rulltårta. Jag är ju inte särskilt förtjust i rulltårta, speciellt inte de man köper i livsmedelsaffärerna. De är alldeles för kompakta och sylten brukar inte vara så god. I Sju sorters kakor finns åtta olika rulltårtor och jag har bara bakat en av dem tidigare. Jag drar mig lite för att sätta igång med att baka dem för jag vet ju att de måste ätas upp sedan, annars vore det ju slöseri!

För att vara rulltårta är denna kaka, rulltårta med apelsinkräm, helt okej. Den lite syrliga apelsinkrämen gör sig bra och lättar upp kakan. Det som är bra med rulltårtor är att de går snabbt att baka, men apelsinkrämen tog lång tid att göra. Efter att man gjort själva krämen skulle den stå svalt i 2 timmar. Jag tycker att det i receptet borde stå att man skulle göra krämen först och sedan baka själva kakan istället för tvärtom. Hade jag läst igenom recept mer noggrant innan (missade de där två timmarna när jag läste igenom)!

Om någon vill ha en rulltårta (bakar dock bara dem i Sju sorters kakor) så bakar jag gärna och ger bort! :-)

Lillprinsen ligger bredvid mig och sparkar på soffan.
Han ligger och babblar en massa.
Det är synd att jag inte kan lägga ut ljud här.
Strumporna har han själv tagit av sig!

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar