söndag 23 november 2014

Ingefärspepparkakor



Idag satte jag igång med året julbak och först ut blev det pepparkakor och den här gången bakade jag ingefärspepparkakor med en stor dos (1 1/2 msk) ingefära i, lite för mycket tycker jag. Degen var inte alls god att äta, smakade bara starkt, så det blev pepparkakor av all deg! :-)

Degen blev också väldigt väldigt ljus. Den såg mer ut som mandelmassa, tyckte mr Ofi.Men när pepparkakorna varit inne i ugnen fick de en väldigt vacker gyllenbrun färg. Jag tyckte att jag kavlat ut degen tunt, men de jäste (degen innehöll även en stor mängd bikarbonat, en hel matsked) så de jäste och blev ganska tjocka. Jag lät dem vara i ugnen i 8 minuter och då blev dem knapriga med en lite seghet inne i mitten.

Pepparkakorna smakade bättre än väntat med tanke på degen, dock har de en stark eftersmak. Kanske blir de godare med lite kristyr eller ädelost på? Nästa gång kommer jag dock att välja ett annat recept!

 
av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar