måndag 3 april 2017

Fina mandelmaränger

 
Det har varit en händelserik helg. Igår åkte jag och Lillprinsen tåg till Linköping för att hjälpa svägerskan och svågern att flytta. Maken jobbade, men det gick jättebra att ta sig dit med tåget. Lillprinsen var förtjust över att få åka tåg, även om tåg inte längre är hans största intresse. Numera är det "hajja" som gäller här hemma. Hajja är sjörövare, så här är det svärdsfäktning, lapp över ena ögat och pratande papegojor som det pratas om och leks.

Idag har vi varit ute i trädgården och pysslat. Det har varit varmt och skönt och vi har faktiskt för första gången i vår varit utomhus utan jacka. Vi har i alla fall planterat årets tomater. I vanliga fall brukar vi plantera körsbärstomater, men förra året tröttnade jag på att skörda dessa minitomater så i år har vi gått upp en storlek. Jag har faktiskt hittat en tomatsort som blir ca 6 cm, men där plantorna inte blir så hög utan lite buskiga så att de får plats under vardagsrumsfönstrena. Vi har självklart inte planterat ut dessa, utan vi satte fröna i mjölkkartonger som ska få stå i köksfönstrena i väntan på de frostfria nätterna. Sedan rensade vi också bort ogräset från jordgubbslandet. Lillprinsen var förvånandsvärt duktig på att bara ta bort de bruna bladen. Nu hoppas vi på riklig skörd i sommar!

Vi hann också med att baka. Idag blev det mandelmaränger. Marängerna innehåller innehåller 1 matsked citronsaft och strimlade mandel (suck - det var inte roligare eller lättare denna gång). Tyvärr tycker jag inte att det var gott med så mycket citronsmak och maken min tycker ju inte om maränger så det finns ett gäng maränger här om någon vill ha dem!

 
Lillprinsen i ogräsrensartagen!

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar