torsdag 7 november 2013

Bakpulverskorpor

 

Vi har nästan slut på kakor, både i skafferiet och frysen. Det enda vi har kvar är ett par av Farmors lunchpepparkakor och när jag tittar i bloggen ser jag att de bakades i april. Det är helt enkelt dags att fylla på förrådet igen.

Jag har fått för mig att skorporna i Sju sorters kakor inte är något för mig, men Margaretas kryddskorpor blev ju en riktig hit, så jag testar en sort till. Eftersom jag inte har varit duktig och förberett mig och handlat hem ingredienser får det bli något jag kan göra med det jag har hemma i skafferiet. Bakpulverskorpor verkar enkelt och kräver ingen jäst, så det testar jag!

Det är bara att blanda ihop socker, vetemjöl, bakpulver, kardemumma, margarin och mjölk, så att man får en fin och lite kladdig deg. När man gör skorpor ska man inte ta mer mjöl än vad som står i receptet. Jag använde faktisk en deciliter mindre till min deg.

Sedan formade jag degen till små kulor. Jag gjorde mina lika stora som valnötter ungefär. Enligt receptet skulle det bli ungefär 180 skorpor. Jag fick ut 150 st, så man kan göra skorporna ännu mindre.

Degen gräddades ca 8 min i 225 grader. Därefter delade jag dem mitt på och sedan fick skorporna torka i ugnen ca en timme. När de svalnat lite var det dags för provsmakning och de var inte så dumma!


Maja hjälper också till i köket! 

av Heidi

1 kommentar:

  1. Det var inte helt logiskt var man skulle kommentera. Undrar om det finns någon inställning för det?

    SvaraRadera