torsdag 26 september 2013

Lekebergskransar


Egentligen skulle jag behövt ställa mig och stryka ikväll, men jag tror att jag skjuter upp det till imorgon. Det är mycket roligare att baka. Jag har inte hunnit med något bak på en hel vecka, men trots att klockan passerat nio plockade jag fram Sju sorters kakor och fastnade för Lekebergskransar. Dessa tog inte långt tid att göra och jag hade alla ingredienser hemma.

Det är skönt att ha en rejäl köksmaskin som sköter allt det tunga jobbet. Jag hällde margarin, socker och kakao i skålen och startade maskinen. När detta var ordentligt omrört tillsatte jag två äggulor, en i taget och till slut mjölet och sedan lät jag maskinen arbeta ihop detta till en deg. Snabbt och smidigt!

Sedan skulle degen spritsas, så jag plockade fram mina engångsspritsar som jag ännu inte testat. Degen var ganska tjock, så det krävdes rejält tryck för att få ut degen ur spritsen, inte helt lätt. Jag ville dock gärna ha en fin bild på detta och plockade fram kameran. Men medan jag var fullt fokuserad på fotograferandet hoppade plötsligt Pelle upp på borde och snodde en av kakorna. Tydligen tycker min buskatt om deg. Han var dock inte lika förtjust i de färdigbakta kakorna, men var jag tvungen att vakta kakorna noga medan jag spritsade.

Jag tycker dock att de färdiga kakorna blev mycket goda! (Faktiskt godare än Ians sockerkransar, som ingen vill ha här hemma så de åker i soporna nu!)


av Heidi

1 kommentar:

  1. Jag har dessa kakor som julbakning sedan mer än 35 år och de är så goda till julfikat!

    SvaraRadera