fredag 16 augusti 2013

Fyriskaka


Det har inte blivit så mycket bakande eller bloggande de senaste två veckorna, så är det när man börjar jobba igen efter semestern. Det är jobbigt att ställa om sig efter att ha varit ledig så lång tid till att börja jobba 100 %, ja mer än så. Det har varit långa arbetsdagar och inte blivit mycket tid eller ork över till annat.

Men forskning säger att det underlättar att komma tillbaka till jobbet efter semestern om man fikar mycket och umgås med sina kollegor. Detta tänkte jag ta tillvara på och bjuda på Fyriskaka.

Fyriskaka, även kallad Äppelsockerkaka, är en enkel sockerkaka som man stoppar ner äppelklyftor i. Den är enkel att baka och god. Den behöver inte vaniljsås, utan är saftig och god och klarar sig på egen hand. Tyvärr hade jag inte egenplockade äpplen hemma så jag fick besöka en affär och plocka några fina, gröna äpplen från fruktdisken och det gick bra den här gången.

Det känns lite höstigt med äppelkaka, men det hör till den här perioden och det blir säkert ett par till innan säsongen är över!


av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar