måndag 6 maj 2013

Mammas flottyrkransar


Min make har fått en ny favoritkaka, Mammas flottyrkransar! Jag bakade en sats idag, men det tyckte han var alldeles för lite, så dem kommer jag absolut att baka fler gånger. De var ju inte så svåra att göra och hade enkla ingredienser.

Ägg, socker, mjölk, margarin, vetemjöl och bakpulver det finns nog alltid här hemma. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och sedan forma degen till ringar (och som vanligt gjorde jag lite större kakor än vad som är tänkt). Därefter värmde jag upp rapsolja i en kastrull. För att testa om oljan var tillräckligt varm lade jag ner en degbit i oljan. Om det fräser lite om degen och den blir brun då är olja tillräckligt varm, annars ska oljan värmas lite till. Man kan också använda en termometer, när temperaturen är 1800C är den lagom varm.

Lägg inte ner för många kransar i oljan samtidigt. Jag lade ner 3-4 kransar i taget, då kunde jag hålla koll på dem så att de inte blir brända. När kransarna är klara ska de rinna av på hushållspapper och sedan kan man vända dem i socker, vilket jag skippade (sockerdoppandet alltså)!

Därefter var det dags för provsmakning, mums! Men jag tror att de är godast nybakta!


av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar