måndag 21 januari 2013

Havreflarn


Jag har bestämt mig för att försöka baka på måndagskvällarna, för då är maken alltid iväg och spelar eller jobbar, så då kan jag pyssla i köket i lugn och ro. Under hösten blev det inte så många inlägg på bloggen, men om jag bakar varje måndag kan vi kanske komma igenom Sju sorters kakor någon gång.

Havreflarn är en klassisk småkaka, men jag har aldrig försök att baka det förut. Det var inte särskilt svårt, men jag tyckte inte att instruktionerna i receptet var så lättolkade. Jag smälte smöret och blandade ner övriga ingredienser i kastrullen, men tog bort kastrullen från plattan. Man hade även kunnat ha blandat alla ingredienser i en bunke efter att man smält smöret. 

Jag trodde att smeten skulle ha varit tunnare och lätt rinna ut på plåten till havreflarnsliknande kakor, så jag var lite skeptisk när jag klickat ut smeten på plåten och den låg kvar i små klumpar. Jag var rädd att kakorna skulle bli misslyckade, men kakorna flöt dock ut till fina flarn när de varit inne i ugnen en stund.


Jag lät de flesta flarnen svalna på plåten, men tog försiktigt loss några och flyttade dem till en kavel där de fick ligga och svalna. De fick en fin böjd form, lite roligare att bjuda på. Någon gång ska jag ta och prova att rulla dem till rör och göra en god fyllning fylla rören med. Smaken var det inget fel på, de var mumsiga!


Det är min ena katt, Maja som läser i Sju sorters kakor. Hon gillar egentligen inte kakor, men tycker att boken är god att knapra på!

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar