lördag 13 maj 2017

Nynäskakor

 
Idag har dagen gått i hajjans (piraters) tecken, som det brukar göra nu för tiden. Lillprinsens tågintresse har svalnat och numera är det i stort sett bara sjörövare som gäller. Det pratas om, leks och ska tittas på pirater här hemma. Idag har vi tillverkat en tubkikare som är ett måste när man ska leka sjörövare och sedan har jag fått ställa upp och vara medhjälpare till sjörövarkaptenen.

Medan Lillprinsen målade kikaren passade jag på att göra en del av de olika momenten som krävs för att baka Nynäskakor. De är inte så snabbakta dessa kakor, momenten är inte så svåra bara man tar det lugnt och gör det metodiskt. Först ska det göras en mördeg, sedan en mandelkräm (ja, jag vet att det låter skumt, men man känner inte potatissmak när kakorna är färdiggjorda). Mördegen kavlas ut och mandelkräm breds ovanpå och kakan gräddas. När kakan svalnat breds smält choklad ovanpå och hackade, rostade strösslas över och sedan är det dags att dela kakan i småbitar.

Denna kakan fick helt klart godkänt av resten av familjen och är nog den godaste på länge. Det känns som om det är de konstigaste kakorna jag har kvar att baka!

 
av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar