fredag 22 augusti 2014

Bondkakor

Det var längesedan jag skrev något här, men nu när orsaken till detta ligger bredvid mig och snuttar nöjt på sin napp så ska jag återuppta min blogg igen. Medan lillprinsen låg och sov passade jag på att baka bondkakor. Jag älskar Gilles bondkakor, om jag får välja en köpe-småkaka så blir det alla gånger bondkakor (skulle nog kunna sätta i mig en hel förpackning själv). Hembakta bondkakor är inte riktigt samma sak, tyvärr! Men jag har aldrig bakat bondkakor själv så detta är premiär för mig!

Det är bara några få enkla ingredienser som krävs för att baka bondkakor: vetemjöl, socker, ljus sirap, bikarbonat, vatten, sötmandel och margarin. Lägg mjölet i en hög på bakbordet, gör en grop i mjölet och lägg övriga ingredienser däri. Knåda ihop allt till en deg och forma degen till två korvar som ska vila några timmar i kylskåpet. När "korvarna" vilat färdigt och blivit hårda ska de skäras i ca 1/2 cm tjocka skivor. Grädda dem mitt i ugnen ca 6 min i 200 grader.

Hur blev kakorna? Tja, de är goda, men fortfarande kan de inte slå köpekakorna!


PS. När jag skulle sy ett babynest till vår lille prins blev det självklart ett tyg med kakor på!

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar