Som belöning för allt slit gjorde jag bakelser till oss. Den här gången testade jag att göra frasknyten. Dessa är inte med i den nyaste upplagan av Sju sorters kakor och det kan jag förstå för de var inte någon höjdare. Mariabollar pratar min man fortfarande om. Det är nog hans favorit bland min Sju sorters kakor-bak. De är ju också petitchou-deg klädda med en annan deg, i det fallet är det mördeg. När man gör frasknyten tar man och lägger en klick petitchou-deg på smördeg som man sedan viker upp. Smördegen gör bakelserna väldigt smuliga, de rekommenderas att äta över ett fat och de är i stort sett sockerfria. Den goda smaken får de av fyllningen som du pressar in i dem. Enligt receptet ska det vara en citronkräm blandad med vispad grädde. Vi är inte så förtjusta i citronkakor här hemma så jag gjorde även en fyllning med vispgrädde blandat med Nutella. Det hjälpte lite grann, men jag kommer troligtvis inte göra dessa någon mer gång. Lillprinsen fick dock sin utan fyllning och han tyckte att den var helt okej!
Av Heidi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar