söndag 6 september 2015

Radiokaka

 

Här fungerar ugnen fortfarande inte som den ska, så något bak i ugn vågar jag mig inte på. Istället blev det en kaka ur kapitlet bak utan ugn. Jag har bara tre kakor kvar i det kapitlet, så dröjer det innan vi får en fungerande ugn så får jag snart göra ett uppehåll i mitt projekt.

Idag testade jag i alla fall på att göra radiokaka. Jag har aldrig "baka" det förut, förresten kallas det fortfarande för att baka även om man inte stoppar in kakan i ugnen? Jag var tvungen att slå upp begreppet baka i en ordlista och där hade de två olika betydelser av ordet: 1. Göra bröd och 2. Grädda, tillaga i ugn. Så jag borde nog säga göra radiokaka istället för baka radiokaka.

Jag hittade avlånga Mariekex i affären och de passade väldigt bra i min limp-bakform, mycket bättre än de vanliga runda kexen. Jag hade däremot behövt lite mer av chokladkrämen för med tre lager kex (vilket definitivt behövs för att chokladsmaken inte helt ska ta över) skulle det behövas lite mer choklad, dels för att få en snyggare form på kakan men också för att hålla ihop kexen. Mina kex delade sig dock på mitten (på höjden) när jag skar kakan i skivor, kan det beror på att kexen var av sämre kvalitet? De hade även italienska Ladyfingers på samma hylla som Mariekexen och jag var väldigt sugen på att göra Radiokaka med dem, men då hade jag definitivt behövt mer choklad för att den skulle räcka till att täcka kexen.

Choklad är ju alltid gott, men Radiokaka är ingen favorit. Den skulle nog bli godare om man smaksatte den med något, t.ex. mint, apelsin, hallon, nougat mm. Det är bara att sätta igång och testa!

 

av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar