lördag 23 februari 2013

Drömtårta

 

Idag har jag bakat en av min makes favoritkakor. Han fick lov att välja helgens kaka och då blev det drömtårta. Där vi brukar handla har de stora maffiga drömtårtor som ser hembakta ut och maken har flera gånger stått framför disken och drömt om att få smaka en bit. Men snål som jag är har jag sagt nej, dock kan jag som ersättning erbjuda honom en drömtårta som är hembakt av mig istället.

Jag tycker egentligen inte om att baka rulltårtor. Det kan vara knepigt att rulla rulltårtan utan att den spricker, men jag har aldrig bakat drömtårta förut och den här sprack inte.

Jag började dagens bak med att göra fyllningen. därefter skulle jag göra i ordning smeten till själva kakan. Jag plockade fram alla ingredienser och ställde dem på köksbänken. Då upptäckte jag att förpackningen med potatismjöl var alldeles tom. Någon har använt det sista potatismjölet och sedan ställt in en tom förpackning i skåpet, vem kan det vara? (Måste nog erkänna att det troligtvis är jag som är skyldig eftersom det i stort sett bara jag som är i skafferiet!)

Resten av baket fick alltså vänta tills nytt potatismjöl var införskaffat. I vanliga fall går det ganska snabbt att baka en rulltårta eftersom den bara ska vara en kort stund i ugnen, men idag tog det som sagt var lite längre tid.

Det behövs inte särskilt många ingredienser för att baka drömtårta och förutom själva rullandet så är den inte så svår att baka. Men det kan behövas ett par extra händer när man ska stjälpa upp kakan på det sockrade pappret och det fick maken hjälpa till med. Vill man smaka får man hjälpa till att baka!

Vi kunde inte hålla oss utan smakade på drömtårtan medans den fortfarande var varm. Det står i receptet att kakan ska ligga svalt innan den ska skäras. Nu ligger den dock i kylskåpet. Vi får se om den är lika mumsigt god imorgon när den legat till sig en natt.


av Heidi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar