lördag 18 juni 2016

Kryddmuffins


Idag har vi fortsatt städa i sommarstugan. Dessvärre var vädret mycket sämre idag. Det var tur att vi hann med så mycket igår. Min största prestation idag var att "städa" växthuset. Jag tog bort alla gamla, döda växter. Det enda som var vid liv var en liten gren på vinrankan och så en massa myror, stora ettriga rödmyror. När jag flyttade på ett par jordsäckar, som också låg i växthuset, så var det fullt med myrägg, så jag fick flytta dem också!

När vi slet och jobbade så hårt var vi väl värda något gott till fikat, så innan vi åkte ut till sommarstugan passade jag på att baka lite muffins, kryddmuffins. De skulle också kunnat heta pepparkaksmuffins, för det var precis så de smakade. Idag fick vi dock fika inomhus, men sedan tog Lillprinsen på sig galonisar och stövlar och gick ut och plaskade i vattenpölarna!


av Heidi

fredag 17 juni 2016

Nötkaka


Idag har vi storstädat i sommarstugan eller rättare sagt jag har försökt hjälpa till, de andra slet och släpade. Jag jagade mest Lillprinsen som undersökte den "nya" omgivningen. Han kommer nog inte ihåg att han varit här förra året. I år har vi faktiskt inte varit i sommarstugan förrän nu. Det har var så mycket annat som skulle hinnas med. Sommarstuga var därför i stort behov av en rejäl storstädning, vilket har påbörjats idag!

Jag bidrog (förutom tre fönstertvättar och sopande av altan) i alla fall med kakan till eftermiddagsfikat. Eftersom inga nötallergiker var i sikte fick det bli nötkaka, som dessutom var snabbakad. Jag skulle nämligen hinna med att baka kakan på morgonen innan vi for iväg till sommarstugan. Den var god, tyckte även Lillprinsen som åt flera (små) bitar av kakan.

Alla altanmöbleringen släpades ut på gräsmattan så att altan kunde sopas av!

av Heidi

söndag 12 juni 2016

Pinocchiotårta


Imorgon fyller makens mormor 91 år. Det är en underbar kvinna som man bara älskar så självklart vill jag baka en tårta till henne. Det blev en pinocchiotårta vilket är en mycket mumsig tårta. Mmmm, sa Lillprinsen och smaskade utan problem i sig en hel tårtbit. I receptet står det bara att man ska ha grädde som fyllning, men jag tycker att den blir lite för söt då. Jag skivade därför ett par kiwi och lade emellan också, mycket godare!

Idag har också maken haft konsert med sin musikkår, en utomhus konsert, vilket passade utmärkt när man som Lillprinsen har lite spring i benen. Så när han inte orkade sitta still längre så sprang han ett par varv runt oss! Ett annat plus är att man kan köpa fika från caféet bredvid och fika under konserten. Svärmor och svärfar hade köpt chokladbiskvier. Jag vet inte riktigt vilken fyllning det var i dem, men de var jättegoda. Jag fick dock inte så mycket för Lillprinsen smaskade i sig det mesta. Han blir nog en lika stor gottegris som sin mamma. Fast häromdagen valde han ett äpple framför tårta, så det är inte alltid han tar godsakerna!

 
av Heidi

fredag 10 juni 2016

Nöt-mockarulle


Igår hade vi skolavslutning på vår skola. Det brukar vara en riktig folkfest, som även elever som gått ut skolan för längesedan brukar dyka upp på. Först brukar vi ha en ganska traditionell skolavslutning med Den blomstertid osv fast vi är utomhus på skolgården så att alla får plats. Vi är en ganska stor skola med över 500 elever. Efter detta plockar vi undan alla stolar och bänkar och sedan kör lärarorkestern en riktig rockkonsert där elever står och dansar och diggar framför scenen (ja, de flesta föräldrar också! :-) ). I år lyckades lyckades jag komma på film när jag dansade! Jag visste inte att vi filmades, annars hade jag nog smugit därifrån!

På fredagsmyset denna vecka tänkte vi fira att det blivit sommarlov med lite lyxigare kvällsmat. Vi hade hittat struts och kängurukött och tänkte testa det (det var faktiskt mycket gott). Vi tänkte dock vänta med att äta tills Lillprinsen somnat så att vi kunde njuta av maten i lugn och ro. Men vi var lite hungriga så vi bestämde oss för att ta ett rejälare fika. Jag bakade alltså! :-)

Det blev den sista rulltårtan, nöt-mockarulle. Som vanligt gick den snabbt att baka, men skulle vara godare om den fick ligga i frysen ett par timmar, så mycket tid hade vi dock inte, så den hann bara vara inne en timme. God blev den ändå!


av Heidi