lördag 4 januari 2014

Fransk chokladtårta


Grattis Jessica!

På måndag fyller min svägerska år och jag har fått äran att baka tårtan. Jag fick baka vad jag ville så länge tårtan innehöll choklad, men inte några nötter. Då fick det bli en fransk chokladtårta och denna tårta innehåller verkligen choklad. Jag använde 4 st chokladkakor för att baka denna tårta, annars är det inga konstigheter i smeten (margarin, socker, ägg och mjöl). Det enda jag är lite skeptiskt till är att man ska ha i 1/2 tsk kaffepulver, men mockatårtan till min makes födelsedag blev ju jättegod så jag hällde i kaffet. Kaffet gav dock inte riktigt något smak till tårtan, vad jag kunde känna.

Tårtan är en "enlagerstårta". Man bakar en chokladkaka. Jag använde min extra stora kakform. Sedan gör man en garnache som man har på som glasyr. Sedan dekorerade jag även tårtan med vispgrädde.

Jag har bakat en variant på denna tidigare. Då delade man på kakan så att man fick två tårtbottnar. Som fyllning däremellan hade jag samma garnache och även hallonsylt. Då får man lite annan smak på det hela. Men enlagerstårtan blev riktigt god den med, med maffig choklad smak!

av Heidi